Notificatie problemen

Notificatie problemen

Browser notificatie problemen in Windows

Het kan zijn dat er geen notificaties van de Webphone worden getoond wanneer de browser notificaties voor meldingen uit staan in Windows. Controleer dit door naar de instellingen te gaan via het Windows icoontje linksonder in je beeldscherm en vervolgens op het tandwiel icoontje (de instellingen) te klikken.

windows start naar instellingen

Vervolgens klik je op Systeem, zoals onderstaande afbeelding laat zien.

windows instellingen met systeem omcirkeld

In het linkermenu klik je op “Meldingen en acties”, waarna de onderstaande pagina wordt getoond. Onder het kopje “Meldingen” is het belangrijk dat “Meldingen van apps en andere afzenders ontvangen” aan staat. In het onderstaande voorbeeld zie je hoe dit eruit ziet.

windows meldingen en acties ingeschakeld

Verderop deze pagina zie je onder het kopje “Meldingen van afzenders ontvangen” de verschillende applicaties die meldingen sturen. Zorg ervoor dat Google Chrome hier aan staat, zoals in onderstaande voorbeeld.

windows Google Chrome instellingen meldingen ingeschakeld

Klik op Google Chrome om de meldingen hiervoor aan te zetten, zoals je hieronder kunt zien. Vink ook de vakjes onder de twee plaatjes aan: “Banners met meldingen weergeven” en “Meldingen in actiecentrum weergeven”.

windows detail pagina meldingen Google Chrome meldingen ingeschakeld

Nu staat alles goed om de notificaties van de Webphone in de browser te tonen.

Browser notificatie problemen in Mac

Het kan zijn dat er geen notificaties van de Webphone worden getoond wanneer de browser notificaties voor meldingen uit staan in de Systeemvoorkeuren. Controleer dit door naar de Systeemvoorkeuren te gaan via het Apple icoontje linksboven in je beeldscherm, of door middel van de toetsencombinatie command + spatie waarna je Systeemvoorkeuren intypt. Wanneer je in Systeemvoorkeuren bent, kies je voor Berichtgeving zoals in de afbeelding hieronder wordt getoond.

mac systeemvoorkeuren met berichtgeving omcirkeld

Vervolgens zoek je in de linkerbalk naar de juiste browser, in dit geval Google Chrome. Als je daarop klikt, zie je de knop “Sta berichtgeving toe”. Zorg ervoor dat deze knop aan staat (blauw), zodat het sturen van notificaties is toegestaan.

mac berichtgeving Google Chrome ingeschakeld

Nu staat alles goed om de notificaties van de Webphone in de browser te tonen.

Let op: het kan zijn dat een browser dubbel in de lijst staat, zo zie je Google Chrome in bovenstaand voorbeeld dubbel vermeld. Zorg ervoor dat bij beide de berichtgeving is toegestaan!